10.12.2017 г., 22:25 ч.

Блато 

  Поезия » Любовна, Свободен стих, Друга
371 2 2

Потъва и въздухът е

малко балонче,

Отплува нагоре - далече от мен.

Водораслите спускат

пипала

Залюляват я в пропастта.

 

Потъвам. Усещам тиня под мене,

светлината заменя се

с мрак.

Последен балон се спуква

- там горе, дъх се слива

с мъгла.

 

Потънах... пяна са вече сълзите,

Чернотата пада навред

сега.

Превръщат се в утринна роса,

Морска пяна

и

щипка тъга.

 

Синьо зелена пелена заменя,

меките

длани на любовта.

В люлка от корали

заспива,

И като русалка в глъбините,

Своето

              Царство

       Намира.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??