19.02.2021 г., 8:20 ч.  

Блатото 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
224 0 6

Брей, че блато чудновато

всички жаби си мълчат.

Сякаш целите от злато,

а над тях слънца кръжат.

 

Чак до гуша са във тиня,

бедни, гладни и нещастни.

Чакат висша милостиня

от продажни родни власти.

 

И да крякне някоя сама,

бързо другите пристигат.

Мачкат нейната глава,

бяло знаме бързо вдигат.

 

Сетне пеят химн божествен

на тирана си честит.

В порив робски, най - естествен,

на доволство дават вид.

 

Ех, че блато чудновато

сред папури и треви.

Свободата - слово непознато,

робът сладичко си спи.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??