25.03.2024 г., 7:29 ч.

Блиндиран свят 

  Поезия
122 2 1

БЛИНДИРАН СВЯТ

 

Нас ни дели един сълзлив панел – мухлясала илюзия за близост,

тъй ми горчи мускатът о 'тонел, когато слушам твоя телевизор! –

дори не знаеш колко ми се ще да ти река наздраве с пълна чаша,

да мезим със картофките соте – и с гъбите от вчерашната каша,

и tête à tête да хвърлим сантасе, додето кротко свири ни Гилеспи,

 

че писна ми да мръзна като псе, натирено в разкашканите преспи,

на, късно снощи в зимния ни вход разминахме се с тебе на етажа,

мълчах – един печален идиот, и добър ден не смогнах да ти кажа,

съседе, блокът взе да се руши! – ела? – и спри го тоя телевизор!

Блиндиран свят! Заключени душѝ. Мухлясала илюзия за близост.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??