БЛУДНИЦАТА
Лежеше полугола,
свита като псе
в прахта.
В кръв и синини.
Мъжът я риташе.
Без милост.
А те я сочеха със пръст.
Тогава каза Той:
"Нека оня, който е безгрешен
да хвърли камък пръв."
.................................
Затрупаха я...
Със... безгрешни камъни.
© Юлияна Всички права запазени