18.08.2007 г., 13:27 ч.

БЛЯН 

  Поезия
478 0 5
Стоя неподвижно, като изсъхнала мумия черна,
като забравена вещ, в ъгъла запокитена.
Някой свири стар романс, вечерен
и струни в забавен каданс, затихват.

Превръщат се в ухание, сянка и шепот,
в трепетно "Да" по здрач във градина.
Едно присъствие възкръсва и ми прошепва:
"Мигът и денят на  любовта, запази ги!"

А аз стоя неподвижно в омая безсмъртна,
превръщам се в ухание, сянка и шепот ням,
като подарено и пазено цвете, изсъхнало -
необяснимо вечен, неуязвим момичешки
                                                                блян!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??