27.07.2013 г., 21:47 ч.

Боб Дилън 

  Поезия
599 0 2

Боб Дилън

                                  синоптична прогноза

 

Съседката със гладни шепи рови

на гълъбите в къщичките, за трохи.

Била учителка от близкото училище

или редактор, вероятно на подлистник,

прочетен само от дъха на котарака,

лъскащ кофите за смет...

Ала какво от туй?!... Да е била достатъчно

отворена, и печена, и готина, и умна...

А ние ще живеем друго яче,

като в рекламата за тостери, като във клипа...!

И нещо ще се случи Непременно –

ще бъдем яки, весели и сити в БГ Сити!...

Навярно “страшен, страшен дъжд ще падне”!...

Дори и Дилън поулисан в старостта си

(забравил негъра от Балтимор обиден)

едва ли ще се трогне от прогнозите,

от диалозите,

от монолозите

и диагнозите...

Но старците отдавна ще са къщички,

на буболечките облечени със самочувствие –

отворени, и печени, и много умни,

да обзавеждат костите им изоставени...

... Веригата за хранене ще се подрежда

с върха към тези, дето ровят под земята,

излезли от рекламата за тостери и клипа... –

без омърлушени очи и дрипи.

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??