15.03.2020 г., 19:40 ч.

Бог ще ни помогне... 

  Поезия » Философска, Гражданска
384 5 8

Опряхме пак до попа за молитва

и не, защото много сме набожни,

откраднаха човешката усмивка

и взеха хляба ни и ножа.

Затвориха ни без човек да сме убили,

убийците останаха свободни.

Кому е нужно ние да сме силни,

добре сме си приведени и боси.

И сетихме се – Бог ще ни помогне,

надеждите умряха под ботуша.

Молитвата и попа си пазете

и останете си така послушни.

Тя, църквата кого ли е убила -

те, всичките били са еретици...

Дали поне е някого спасила?

Да не забравите, купете си свещици!

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??