29.08.2012 г., 13:18 ч.

Боговете ще кажат... 

  Поезия
437 0 3

БОГОВЕТЕ ЩЕ КАЖАТ

 

Керванът на годините минава.

Старея.

Но старее ли сърцето?

Душата може ли да остарява?

 

Не знам! Това ще кажат боговете.

 

Студена есен на вратите тропа,

натрупано имане в мене свети.

Дали е мъдрост, или просто опит?

 

Не знам! Това ще кажат боговете.

 

Една горчива старост се задава,

какво те чака там, напред, поете?

Какво след теб за хората остава?

 

Не знам! Това го знаят боговете.

 

На този свят креслив и многолюден

оставям своя стих.

Но в стиховете

елмаз ли свети или люспа слюда?

 

Уви, и туй ще кажат боговете...

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Ако си дал на скитника, дори искрица огън - от своя огън...!!!
  • Какви ти богове!Та ти сам си бог с това, което пишеш тук всеки ден!
    Елмазените ти стихове така блестят, че заслепяват твоите ПОчитатели. Бъди жив и здрав, Валентин!
Предложения
: ??:??