23.02.2012 г., 9:43 ч.  

Рай за едни, ад за други 

  Поезия » Гражданска
474 0 1

Докога ще ни управляват безогледно?

Докога ще живеем бедно?

За едни - рая и демокрацията,

а за останалата част от нацията -

огромно нещастие и нищета.

А в управниците ни - духовна пустота.

Бойко, безразличието ти е фатално.

Омръзна ни поведението ти аморално.

Първо помисли, после говори

и престани да ни заливаш с лъжи.

Трябва ред, трябва ръка здрава.

(Това не значи диктатура.)

А ти на хората се подиграва.

(Имаш ли въобще култура?)

Разбери, че човекът е най-важен!

Може да си як, може да си снажен,

но не си част от никакъв елит,

а си най-обикновен бандит.

Докато депутатите ти за дебат умуват,

други от немотия гладуват.

Докато едни богатеят и управляват,

други загиват или едва оцеляват.

Ти говориш за антикомунистическите си деди,

а други се давят в сълзи и беди.

Но тебе тези неща не те вълнуват,

само парата и властта те интересуват.

За мутрите - пролет и песен,

а за народа - тревога и есен.

Докато бандити живеят в палати,

бедните търпят фразите ти крилати.

Едни са царе, но роби на Мамона,

а за другите остава само стона.

 

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??