11.04.2024 г., 8:03 ч.

Боли от скверността на този свят 

  Поезия
96 1 2

Боля, отмина, после пак боля –

животът е неравна броеница.

Мечтаех ли, сънувах ли в нощта  –

една сълза обля една зеница.

 

Виновен съм или не съм, не знам,

мерилото е другаде /за верност/.

В омаята на свръхмистичен храм,

намирам сили да загърбя тленност.

 

Какъв е този вечен кръговрат –

духовното редуваме със земно?

Разгулен свят, безмерно прокълнат,

как искам да изчистя твойта скверност!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??