27.11.2007 г., 10:55 ч.

Боровинков спомен 

  Поезия » Любовна
1171 0 29


Миришеше на теб и... боровинки
(ухание на минало изтрито...)
Полепнало по счупените сенки,
пиявично в очакването впито.

Трептеше - като гласов отпечатък.
Изпъваше се струнно и разстрелно.
И спънат, неразбраният остатък
се люшкаше самотно и безцелно.

Усещах пак... Със скалпелна внезапност
и пръстова възможност разпиляна.
Тежеше въздух... Чакана повратност
продаваше ме. Чужда и презряна.

Намирах те... И боровинков спомен
във тъмнокоса нощ с очи мъртвешки,
все блъска сетивата ми, огромен,
с изсъхнало мълчание от грешки.

Миришеше... Нарочно и тръпчиво.
Достатъчно - по доза и по време.
Приемах със сърцето парцаливо
на порции и теб, и твойто бреме.

Откривах те... В петна несъвършени.
И нощни сенки на парчета плачат.
Във хлипаща поредност, приглушени,
самотно оковани чувства влачат.


27.11.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??