3.10.2007 г., 16:28 ч.

Ботев 

  Поезия
590 0 9
         Ботев

В пределите на малкия ни свят,
далеч от множество очи човешки,
намира се, познат и непознат,
народ, обагрен от простими грешки.

Зад крепостна, невидима стена,
зад всички болки, плетове горящи,
далеч дори от страх и суета,
една земя с едно сърце туптящо...

Земя, където тегне твойта мощ,
земя, където твоят глас звучеше.
Един народ, за който в тъмна нощ
звезда-пътеводител - ти блестеше.

Ти всеки ден говориш с моя глас,
на всеки във сърцето той звучи...
Закриляй все така ти всички нас
и гледай смело с нашите очи!

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??