27.07.2023 г., 21:03 ч.

Брадва 

  Поезия » Любовна
367 5 5

Отсякох дърветата,
изчезнаха птиците,
вече и дъжд не вали.
Станаха точки
от  мъка тиретата,
защото изчезна и ти.
Вятър в пустинята
духа безсмислено,
няма кого да погали.
Стига до края
и се връща в началото,
дърветата свои си жали.
Вече е ясно, моя е грешката,

това добре проумях.
Грабнах лопатата, хвърлих си дрешката,

хиляда дървета засях.
Запяха пак птиците, усмихна се вятърът, даже дъждец заваля.
Потекоха струйки между редиците,
всички дървета поля.
Пак си е хубаво. Ново начало.
Нека Бог ми прости!
Животът се люшка, като махало.
Любов, върни се и ти!

 

© Георги Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??