14.09.2007 г., 19:01 ч.

Брат и сестра 

  Поезия
1253 0 5

 

Слънцето, левент наперен,
крачи бавно и уверено.
Вред целувки подарява,
здраве и живот дарява.
 
Щом изгрее над земята,
в миг усмихват се цветята.
Със лъчите си грижовни
гали ниви плодородни.
 
На Слънцето сестрица е Луната,
облечена е в приказна позлата.
Когато слънцето си легне уморено,
Луната грижи се да бъде осветено.
 
Тя влюбените двойки наблюдава,
спокойствие и нежност им дарява.
Такава е - по нрав е романтична
и никога към нищо безразлична.
 
Красива е и нежна, обаятелна.
Звездиците са нейните приятелки.
Когато тъжни сме, със нея си говорим,
очи затворим ли... врати ще ни отвори.
 

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??