6.02.2023 г., 9:52 ч.

Братче 

  Поезия » За деца
441 2 8

Мама днес ми рече:

Голяма си вече, 

кака ще станеш на братче, 

ето, купихме му креватче. 

Ти ще го люлееш,

песни ще му пееш. 

А като стане на три, 

не ще го учиш на бели,

нали? 

Ура, ще стана кака! Но кога 

братчето ще е у дома? 

Напролет, когато цъфне

бялото кокиче, 

мое мило момиче! 

Така отговори мама, 

а аз с радост голяма

се заех име да му избера, 

нали ще съм голямата сестра!

Първо се сетих за Иванчо, 

но се спрях, ще му казват калпазанчо! 

После реших да е Светльо, 

не, децата ще му викат Петльо!

Ами Развигор? 

Да го казва ще види зор... 

Ех, трудна е мойта задача!

Но нека я оставя

на татко и мама. 

А аз като кака на цели пет

да съставя план за бели безчет. 

После ще чакам с нетърпение

да дойде пролетта и с вълнение

да посрещна мойто братче у дома, 

да му пея, да го люлея, като кака най-добра! 

 

 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??