Мама днес ми рече:
Голяма си вече,
кака ще станеш на братче,
ето, купихме му креватче.
Ти ще го люлееш,
песни ще му пееш.
А като стане на три,
не ще го учиш на бели,
нали?
Ура, ще стана кака! Но кога
братчето ще е у дома?
Напролет, когато цъфне
бялото кокиче,
мое мило момиче!
Така отговори мама,
а аз с радост голяма
се заех име да му избера,
нали ще съм голямата сестра!
Първо се сетих за Иванчо,
но се спрях, ще му казват калпазанчо!
После реших да е Светльо,
не, децата ще му викат Петльо!
Ами Развигор?
Да го казва ще види зор...
Ех, трудна е мойта задача!
Но нека я оставя
на татко и мама.
А аз като кака на цели пет
да съставя план за бели безчет.
После ще чакам с нетърпение
да дойде пролетта и с вълнение
да посрещна мойто братче у дома,
да му пея, да го люлея, като кака най-добра!
© Людмила Данова All rights reserved.
The work is a contestant:
Чакам идващата пролет, щъркелът да долети с малко бебенце на двора! Братче да ми подари! »