5.04.2014 г., 11:38 ч.

Бреза на съседната уличка 

  Поезия » Пейзажна
715 0 4

БРЕЗА НА СЪСЕДНАТА УЛИЧКА


На съседната уличка има
засадена от мене бреза.
Още малка е, тиха, незрима –
не познава човеците тя.
 
Само птиците в клоните спират,
своя песен копнежно редят,
забавляват я, сетне се сбират
и след малко – току отлетят.
 
А брезата свенливо поглежда
към безкрая, изпълнен със смях,
без да пита – къде ги отвежда
този техен стремителен бяг.
 
Тя остава на своето място
да ги чака – докато решат
и разбира, разбира прекрасно,
че едва ли ще се разделят.

 


 



© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??