8.04.2008 г., 13:48 ч.

Брожението на поета 

  Поезия » Философска
551 0 4

Брожението на поета

 

Душата на поета броди гола

в сияйните полета на света.

Тя скита, вие се в небето

и следва всеки порив на сърцето.

 

Душата търси своя миг безкраен -

да се излее в ясна светлина,

да каже на света, все още таен,

къде ще срещне свойта красота.

 

Душата иска силно да запее,

да сложи всичко, що е тъмно, във светлик,

с крилата свои светли да огрее

на музата разцъфналия лик.

 

Душата знае, че в деня наречен

ще влезе в най-красивия покой,

ще има стая във палата вечен,

ще се смили над всичко в нея Той.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вярно казва го душата.Поздрави.
  • Поета е герой, не съм изцяло аз...
  • Един уникален поет си ти,
    съдейки по стихотворенията ти описващи
    именно Теб бих казала
    Аз се надявам да има все повече
    стихчета в сайта като твоите! Усмивки!
  • Браво, Нико! Ти явно си решил да пресъздадеш творчески всички вълнения на поетите
Предложения
: ??:??