11.04.2020 г., 9:57 ч.

Бряг 

  Поезия » Строги форми
862 1 3

Реки ли са невежите тълпи

течащи кривогледо между нас?

На брегове далечни в този час

разделят ни различните съдби.

 

Дори към тебе взорът се топи

и те изгубвам със тревога аз,

и не усещам прежния захлас

от щедър дар... сърцето ми скърби.

 

Потъва хоризонтът в хладен мрак

сред призрачния стон на руинѝ

и в слепота очаквам нежен знак

на слънчев лъч от сини висини.

 

Ще бъде утре, ще жадувам пак

със вяра да достигна твоя бряг.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На твоя взор водите тъмни
    заливат ме с безумна страст...
    О, нека, нека да се съмне,
    та утрото да грейне в нас... 😋
  • Нищичко не става без вяра.
  • Красиво! Невежите тълпи са по-скоро локви, отколкото реки. Лично мнение
Предложения
: ??:??