14.10.2021 г., 19:39 ч.  

Бръм- бръм... контакт... Бръм- бръм... Готино... 

  Поезия
347 3 15

Като се разбръмчат, помагай, Боже!
Един да беше знам, но кошер цял?
И отеснява собствената кожа,
до днес, за бога как си оцелял?

 

Депресиите на песен ги избива,
отдавна в джоба вее северняк,
а казват, че си зла и саможива
отказваш да вървиш послушно в крак.

 

Парите идват и отиват бързо,
за слава и за почест не ламтиш,
налъм един не цъфна и не върза,
лъжите им не хванаха дикиш.

 

Така че бръмкай, бръмбар, на скоруша,
а може пък и рой да се сбере.
Един да спре за миг и да послуша...
Две будали? Все пак е по-добре.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Обещания - измами,
мизерия, разврат...
суета, семейни драми,
насилие, подземен свят...
Самотници сме всички ние, ...
  560  12 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??