15.02.2012 г., 0:27 ч.

Будна нощ 

  Поезия » Любовна
884 1 13

Налях ти най-красивата тъга -

по мен, за да останеш дълго буден.

И щом отпиеш с чаша във ръка,

пак в две очи светът ти да е влюбен…

 

Отпий ме. Аз отдавна прекипях,

бях в джибрите с най-огненото вино…

Запазих онзи вкус на таен грях.

А после полудях в небето синьо

 

с мечтите на разлистена лоза,

от зрели  кехлибари натежала…

Обичай ме, до лудост и сега.

Докосвай ме, пречистена и бяла.

 

Очите ми са пристан на страстта,

която с огън пали дни и нощи.

Във виното танцува любовта.

Опиташ ли ме, знам, ще искаш още.

 

Една лоза разлиства твоя свят,

една жена те кара да си буден

и жаден да посрещаш сутринта…

С надежда да се случи ново чудо.

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??