9.04.2009 г., 13:19 ч.

Букет за Цветница 

  Поезия » Друга
4544 0 29

БУКЕТ ЗА ЦВЕТНИЦА

                  На всички българки и българи, които

           носят имена на цветя, звезди и съзвездия

 

Един светлинен лъч нощес си хванах

от погледа на Талевата Ния

и ме събуди празнична камбана...

И Цветница избухна в шаренùя.

 

Звезда Зорница рано път ми мина.

В душата ми прозвънна нежно струна.

Прегърна Явор своята Калина,

а аз от Бога сякаш бях целунат.

 

Над вечните Албена и Биляна

изгряват ярко Ралица*, Деница** ,

до Десислава - мъченица Яна...

Цвят до цвят - светица до светица!

 

Звезда Зорница днес не ме отмина.

В душата ми звъни отново струна.

Целуна Явор своята Калина...

А аз от Бог отново бях целунат.

 

______________________________

 

*    Ралица освен име на цвете е и народното

      название на съзвездието Орион, едно от

      най-ярките в звездното небе

      

**  Деница, Денница или Вечерница хората

       наричат най-ярката звезда на небосклона.

       Това обикновено са Венера или Марс

© Николай Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??