27.10.2007 г., 0:00 ч.

Буря 

  Поезия
1102 0 16
Душата ми на облак се превърна.
Тъй тъмен беше и могъщ...
И се сгъстяваше, сгъстяваше...
И тягостно ми ставаше като пред буря.
Светкавици сърцето ми разсякоха.
Кърваво червено в миг ме ослепи.
И сякаш в този миг на мястото остана дупка.
И празно беше...
А душата, надвесила се мрачно, ме следеше.
Завърташе се и въртеше се... въртеше...
Но после за секунда спря.
Облакът разцепи се, небето затрещя!
И капна капка, капна втора...
Отрони се кристален дъжд.
Сърцето се наливаше догоре.
И пълно беше до преливане...
А облачето се смали, изчезна.
Олекна ми и тихичко заспах.
Душата бе намерила спокойствие...
Но бурята ще се завърне пак!

© Александра Михалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??