2.03.2011 г., 22:20 ч.  

Буря 

  Поезия » Философска
986 0 13

Буря

 

Сдрачи се рязко. Притъмня.

Излезе вятър на въздишки.

Смесѝха се небе, земя.

Духът природен се отприщи.

 

Настъпи хаос. Блясък. Гръм.

Светкавици разбиха мрака.

Градушка. Леден калдъръм.

Поля и ниви побеляха.

 

Небето сякаш се продра.

Чудовищен порой отприщи.

От всякъде тече вода

понесла кал и коренища.

 

След тоя грозен листопад

всичко изглежда полумъртво.

Стъбла обрулени стърчат

сами след ледената жътва.

 

Последен гръм. Ни цвят, ни плод.

Светът осиротял изглежда.

Но в мъката мъжди живот,

на който казваме... надежда.

 

 

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??