Бягство
Ще избягам далече от големият град,
пълен с празни сенки и фалшиви хора.
Да се заредя с енергия, не съм богат,
ще отида на село, ще поседна на двора.
Ще избягам на високо в моята планина,
в едно малко селце, в полите на Витоша.
И там отново край реката и борова гора,
ще върна спомените, ще успокоя моята душа.
Ще избягам чак до Черното мое море
и там ще забравя тъгата и моята умора.
Ще си спомням годините когато бях дете,
как играехме с вълните му, скачахме на воля.
А то ще ме посрещне бурно и само,
запазило спомена от нашите срещи.
И аз ще дойда сам, може би не, дано,
за хладните ни нощи и дните ни горещи!
Не бягам , аз просто отново съм сам,
на синьото море брат, син на планината.
Пораснало дете а вече съм човек голям,
летя с мечти и сякаш не стъпвам на земята.
© Валентин Миленов Всички права запазени