8.10.2015 г., 23:33 ч.

Бягство от себе си 

  Поезия » Друга
251 1 0

С бягство или според теб спасение
ще се криеш в няма тишина
и нито жест, ни дума, откровение
да не глождят твоята вина.

Дори за миг да не посмяваш,
да срещнеш нечии очи,
да смяташ, че така успяваш,
да се криеш в собствени лъжи.

Какво целиш, не те разбирам,
начин на живот ли е това,
въпроси хиляди, но не намирам
отговор, а само празнота.

Уловка е подобно поведение,
но евтина и пошла е дори,
другиму да хвърляш обвинения
щом истината те боли.

До кога на егото си ще си роб
и чувствата до болка ще линчуваш
актьор във свойта драма, сноб,
а повика духовен да не чуваш.

Повярвай ми, все някога ще свърши,
ще си отиде всяка тъмнина
а егото, духът ще го прекърши
и завинаги ще бъде светлина.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??