14.12.2007 г., 13:49 ч.

"Бях" 

  Поезия » Любовна
593 0 1
Бавно умира светът покрай мен,
а аз живея ден за ден.
Пролет отдавна в мен не е била,
душата самотна скита така.

Исках да раждам живот след живот,
а смърт се нарича моята любов.
Листата са сухи, умира дърво,
а някога с други било е, било.

Преди се наричах щастие неземно,
а сега нещастно животно ранено.
Обичах живота, помагах на всеки,
а сега бродя по незнайни пътеки.

Бях човек, а днес див звяр.
Исус бе моят Бог, а сега дявол - господар.
Бях човек, знаех да обичам,
а сега Сатана се наричам.

© Павел Чавдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??