11.12.2007 г., 8:24 ч.

Бях дете 

  Поезия » Любовна
659 0 3

Любов, омраза, гняв,

това бушува вътре в мен.

Обичам, мразя и скърбя,

за живота, който отлетя.

А беше младост -

лека и прекрасна,

бе живот във радост

и безгрижна свобода.

И аз – едно дете безумно,

захвърлих всичко туй във пропастта,

и дадох моята за твойта свобода.

Загубих всичко, най-вече себе си,

Убих детето, живеещо в мен,

и станах жена,

но попаднала в любовен плен.

Продадох всичко, дори душата си,

за да стана уж независима, силна,

а останах без никого -

употребена, напълно сама.

Проклинам аз това сърце глупешко,

което винаги във себе си таеше всичко тежко.

И слепи да са тез очи,

които влюбиха се и останаха без сълзи.

И мъртва да е таз душа,

която ме накара да понеса това,

единствено за любовта!

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??