Наистина, бяхме ли толкова близки?
Насъне ли само
е всичко било?
Летяхме ли двама в простори
сребристи -
орел до орлица,
крило до крило?
Видяхме ли оня връх недостъпен,
към който ни мамеха
светли звезди?
Където бушуват стихии
и тътен,
и мълнии драсват в небето бразди?...
Какво с нас се случи? Защо занемяхме?
Изплаши ни буря,
прекърши крило?...
Поне във мечтите си смели -
летяхме!
И нищо, че само веднъж
е било!
© Славка Любенова Всички права запазени