2.12.2012 г., 22:05 ч.  

Бяла, бяла, светлоока 

  Поезия » Еротична
1541 0 13

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Бяла, бяла, светлоока,

стройна, със плисе – пола!

Дава ли се красна стока

или в сън е тук била?

 

Дали татко й да питам

да ми стане тя жена

или с кон – искри копита,

в тъмна нощ да я крада?

 

И със нея да препусна

вихром в близката гора.

Дълги плитки да разпусна,

в пазвите да заора.

 

От дъха й ще се топля

на килима – мъх зелен

и до светло утро вопли

ще изтръгвам, запленен

 

от бедрата бели, бели

и от ханша й игрив.

Месечината къде ли

ще сравняват с образ жив.

 

Като в извор се оглеждам

във бездънните очи,

а гайтанените вежди

трепкат в сънните зори:

 

„Той дали ще ме остави

или с мен ще продължи?

Цял живот се кожа щави

щом веднъж ни Бог сближи!”

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??