Листа бял – и първа бледа лин'я
днес положих с неподправен чар
и контур оформих аз със тия:
линеал, пергел и молив „Star”.
А под него първи... трети... пети,
сякаш стих записвах – не чертеж! –
и римувах стройните куплети,
и дочувах странен, тих брътвеж.
Сякаш, че моторът проработи
на дъската ми чертожна тук.
Че в ума ми явно нещо хлопа –
творческата мисъл – пиле с пух,
от гнездото скоро ще порасне
и криле разперила – лети
бяла лястовица, най прекрасна,
под стрехата моя от мечти.
© Иван Христов Всички права запазени
на дъската ми чертожна тук. Браво ти го можеш. Това е твоето призвание.
Пак ще сътвориш чудо в помош на хората. Браво !