Mar 13, 2016, 11:07 PM

Бяла лястовица 

  Poetry » Other
483 0 2

Листа бял – и първа бледа лин'я       

днес положих с неподправен чар

и контур оформих аз със тия:

линеал, пергел и молив „Star”.

 

А под него първи... трети... пети,

сякаш стих записвах – не чертеж! –

и римувах стройните куплети,

и дочувах странен, тих брътвеж.

 

Сякаш, че моторът проработи

на дъската ми чертожна тук.

Че в ума ми явно нещо хлопа –

творческата мисъл – пиле с пух,

 

от гнездото скоро ще порасне

и криле разперила – лети

бяла лястовица, най прекрасна,

под стрехата моя от мечти.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сякаш, че моторът проработи
    на дъската ми чертожна тук. Браво ти го можеш. Това е твоето призвание.
    Пак ще сътвориш чудо в помош на хората. Браво !
Random works
: ??:??