Как искам бяла лястовица да бъда,
да летя в безкрайното небе.
Всяко земно кътче да достигна,
щом разперя двете си криле.
Слънцето приятел ще ми бъде -
най-верният от всички на света,
с лъчите си безкрайни и златисти
ще ме сгрява в студа.
С облаците пухкави ще тръгнем
да обикаляме света голям,
а с песента си ще раздавам
мир, любов и топлина.
Когато сълзи видя
в нечии тъжни очи,
ще кацна на топлото рамо
и мелодия нежна ще зазвучи.
Тогава усмивка ще блесне
на ангелското невинно лице.
Ще напълня със радост сърцето,
а в душата дъга ще изгрее.
© Любка Момчилова Всички права запазени