28.08.2006 г., 13:58 ч.

БЯЛА ПРИКАЗКА 

  Поезия
740 0 7
                          


                                БЯЛА ПРИКАЗКА
    

               Тишина....
               Кой разби тишината?
               Смях заскача
               на бели зърна.
               И съзрях
               да се  плиска в реката
               една фосфорно нежна жена....
               Боже ,господи!
               Сняг,
               не жена!
               Тя бе тъй романтична
               и бяла,
               като лумнала светлина!
               Аз не смеех да мръдна.
               Край мене
               гълъб плясна
               пенливи крила.
               Тя или
               от вълна
               е  родена
               или тук
               върху сняг
               е дошла....
               Тишина.....
               Смях кристален се пръсна
               и заскача
               по сини скали.
               Бяла песен
               в очите възкръсна...
               Но защо ме
               отново боли?

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??