16.12.2009 г., 0:08 ч.

... бяла приказка... 

  Поезия
814 0 31

     ... бяла приказка...


Някъде вае Духът на снега,
с тънко длето стъклописи,
уж се усмихвам, а бяла тъга
снежно на точица сви се...

И се превърна в голямо кълбо.
Средно. И малко отгоре.
Нямам въпроси. Не питам: Защо
Снежен човек ми говори...?

Аз те поръчах. Витаеш сред сняг.
Нещо във мен взе да скърца.
А за Душата с еленския бяг,
нямо се моля... не в църква...

Някъде вае Духът на снега,
с тънко длето стъклописи
и безконтролна е тази тъга.
Ти по пъртината пишеш...

... бяла приказка... аз в нея дишам...!

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??