Dec 16, 2009, 12:08 AM

... бяла приказка... 

  Poetry
815 0 31

     ... бяла приказка...


Някъде вае Духът на снега,
с тънко длето стъклописи,
уж се усмихвам, а бяла тъга
снежно на точица сви се...

И се превърна в голямо кълбо.
Средно. И малко отгоре.
Нямам въпроси. Не питам: Защо
Снежен човек ми говори...?

Аз те поръчах. Витаеш сред сняг.
Нещо във мен взе да скърца.
А за Душата с еленския бяг,
нямо се моля... не в църква...

Някъде вае Духът на снега,
с тънко длето стъклописи
и безконтролна е тази тъга.
Ти по пъртината пишеш...

... бяла приказка... аз в нея дишам...!

© Таня Георгиева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??