11.09.2018 г., 21:53 ч.

Бяла птица 

  Поезия » Свободен стих
341 3 5

След толкова много години на чакане,

търпение и пролети в дългите нощи

солени сълзи – от отронената въздишка

на времето – бяла птица днес се роди!

И полетя навред и нашир по земята

за да докосне хората с любов...

и да отключи безброй чудеса!

Роди се и най-светлият полет

на душите тепърва започва...!

За мир и любов на земята

се обединиха за обща молитва!

И вселената разтвори сърцето си

и ги помилва с бели ангелски крила...

изтри сълзите горчиви и пося семената

на вярата, надеждата и любовта...!

Бяла птица – вълшебна и дивна

с ангелски снежно бели крила...

се понесе с мир и надежда

и благославя света!

И някак светло е днес в душите ни

нека взаимно да си простим

за неволните грешки допуснати

във бързия бяг на деня...!

И нека има мир и надежда

и с любов да прегърнем света

да го пазим – тоз наш дом вълшебен

изпъстрен с безброй чудеса...!

И във чудния вихър на времето

да заключим далече от нас

този мрак който все към нас

се надвесва за да бъдем силни

и можещи – обединени в най-

светлия миг да бъдем човечни

тук и сега... от отронената въздишка

на времето – бяла птица днес се роди!

 

09.09.2018г

Катя Джамова

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мили, приятели радвам се да ви видя на моята страница!
    Благодаря ви от сърце за хубавите думи и коментари!
    Пожелавам ви една една вълшебна творческа вечер
    и много успехи!Бъдете благословени!
  • Бяла магия!
  • Обичам да чета стиховете ти, Кате!
  • Хубави послания, изразени в бели стихове!
    Дано тази бяла птица прелети над света и сбъдне добрите мечти!
  • Дано "бялата птица на времето, която днес се роди", да ни измъкне от мрачните му катакомби, за да полетим на нейните криле към светли простори. Харесах стиха ти, Катя!
Предложения
: ??:??