Sep 11, 2018, 9:53 PM

Бяла птица 

  Poetry » Free verse
339 3 5

След толкова много години на чакане,

търпение и пролети в дългите нощи

солени сълзи – от отронената въздишка

на времето – бяла птица днес се роди!

И полетя навред и нашир по земята

за да докосне хората с любов...

и да отключи безброй чудеса!

Роди се и най-светлият полет

на душите тепърва започва...!

За мир и любов на земята

се обединиха за обща молитва!

И вселената разтвори сърцето си

и ги помилва с бели ангелски крила...

изтри сълзите горчиви и пося семената

на вярата, надеждата и любовта...!

Бяла птица – вълшебна и дивна

с ангелски снежно бели крила...

се понесе с мир и надежда

и благославя света!

И някак светло е днес в душите ни

нека взаимно да си простим

за неволните грешки допуснати

във бързия бяг на деня...!

И нека има мир и надежда

и с любов да прегърнем света

да го пазим – тоз наш дом вълшебен

изпъстрен с безброй чудеса...!

И във чудния вихър на времето

да заключим далече от нас

този мрак който все към нас

се надвесва за да бъдем силни

и можещи – обединени в най-

светлия миг да бъдем човечни

тук и сега... от отронената въздишка

на времето – бяла птица днес се роди!

 

09.09.2018г

Катя Джамова

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мили, приятели радвам се да ви видя на моята страница!
    Благодаря ви от сърце за хубавите думи и коментари!
    Пожелавам ви една една вълшебна творческа вечер
    и много успехи!Бъдете благословени!
  • Бяла магия!
  • Обичам да чета стиховете ти, Кате!
  • Хубави послания, изразени в бели стихове!
    Дано тази бяла птица прелети над света и сбъдне добрите мечти!
  • Дано "бялата птица на времето, която днес се роди", да ни измъкне от мрачните му катакомби, за да полетим на нейните криле към светли простори. Харесах стиха ти, Катя!
Random works
: ??:??