22.04.2017 г., 20:52 ч.

Бяла риза за виза 

  Поезия » Друга
240 0 4

Във земния живот до днеска

сменил съм вече много ризи.

Във дни със треска и без треска

ми бяха всекидневни визи.

 

И бяха визи в ден отруден,

и в дълги вечери безсънни.

И цветен бе животът труден

във ями плитки и бездънни.

 

В различни цветове те бяха

и правеха ми цветни дните.

От жарко слънце избеляха –

оставяха си в мен следите.

 

Но само белите на мене

ми правеха и дните бели.

Желаех гръб да ги надене

във всички празнични недели.

 

Затуй си пазя бяла риза

за белия ми ден праведен.

Поредната в живота ВИЗА

за пътя ми натам – последен...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красив стих, дълбок смисъл!
  • Е, чакай малко.... Преди това имаш мисия да изпълняваш. Ние тук имаме нужда от стиховете ти... Поздравления, Никола! Харесах стиха и го оценявам високо!
  • Благодаря, Пепи! За посещението, коментара и оценката! Поздрави и бъди!
  • Хареса ми, Никола! Поздрави!
Предложения
: ??:??