27.02.2008 г., 14:07 ч.

Бяла роза 

  Поезия
1263 0 11
 

         БЯЛА РОЗА

 

Все ми се присънва нощем

бяла роза от дантела,

тихо огъня ми взела,

а искам да я топля още...

 

Сънят за миг да се открехне -

топъл дъжд ще призова,

лъчи от лято ще сбера -

при мен да не завехне...

 

И щом изпъстри свод дъга,

ще повия със пастел,

с очи при мене взел -

за да не бъде тя сама...

 

Защо не мога да съм цял

без чудния й лик,

във всеки нежен миг?

В съня съм най-Живял!

 

11.02.08.

© Ивайло Яков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??