24.01.2018 г., 2:00 ч.

Бяла ружа 

  Поезия
783 5 17

На Иржи

 

Колко мъничко е нужно
да поникне бяла ружа -
длан грижовна, ситно зрънце,
хладна струя, топло слънце.

 

Дума хубава и ето -
ще порасне във сърцето.
Място там ще си направи,
ще прогони лоши нрави.

 

Думите красиво галят,
огънче в гърдите палят
и усмивки ведри носят
щом тъй дават, без да просят!

 

Но е важно да са светли
(може и да са в куплети)
и да е добър и личен
този, който ги изрича!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Приятели, с този стих (който не претендира за художествена стойност, но е написан от все сърце) искам да поздравя нашата прекрасна Иржи, която не пропуска да ни зарадва и разсмее, и пленява със сърдечността и топлотата си! Благодаря ти, че те има!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??