6.11.2017 г., 8:56 ч.

Българче 

  Поезия » За деца
1028 1 6

Аз съм българче-математиче
и от цял свят връщам се с награди!

 

Аз съм българче и програмистче
със злата, сребра и бронз подир олимпиади!

 

Аз съм българче и пианистче! –
Слушат ме връстници и по-малко млади!

 

Аз съм българче флейтистче! –
Нека слушат! – Музиката е наслада!

 

Аз съм българче и все ме възпитават
да съм честно и трудолюбиво,

 

и да зная, че блага се сътворяват
с труд и скромност, и мечти щастливи!

 

Аз съм българче и милата Родина
е сърцето ми, което с обич в мене бие!

 

Тя е моята надежда и светиня! –
РАЯТ ЗЕМЕН! И обичаме я всички ние! 

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??