В яко племе сме посяти
и от него сме родени.
И през кръв сме все пресяти...
Имаме дебели вени.
Навиците ни - балкански,
но напукана - дланта ни.
Помним и снега си лански,
а е суха и солта ни.
Бùли сме през вековете
и след тях ще си пребъдем.
Ще ни чуват гласовете
и неправдата ще съдим.
Нищо няма да уплаши
в тялото душите наши!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Поздрави от мен и хубав ден!