5.03.2015 г., 22:25 ч.  

Българийо, те тебе закопаха 

  Поезия » Гражданска
558 1 0

Българийо, те тебе закопаха,

една бе ти най-мразена от тях,

срещу героите ти толкоз жлъч изляха,

ден и нощ се гавреха без страх.

 

Не изпитват срам от Левски и от Ботев,

плюят днес по всяко свято име,

учебниците – кат вариш компоти

да разпалваш огъня с какво да имаш.

 

Дори на националния ни празник

поругаха пак историята наша,

изроди, продажници се мазнят

на турците и техните събратя.

 

И с цялата си наглост и безочие

цитират Левски, ала го не чуват,

смисълът променят те нарочно

днес турско е у нас и ни купуват.

 

Купуват ни, защото ни продават,

продават ни еничарите долни,

кат мравки се множат, унищожават

българската памет най-подмолно.

© Пламен Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??