Българийо, те тебе закопаха,
една бе ти най-мразена от тях,
срещу героите ти толкоз жлъч изляха,
ден и нощ се гавреха без страх.
Не изпитват срам от Левски и от Ботев,
плюят днес по всяко свято име,
учебниците – кат вариш компоти
да разпалваш огъня с какво да имаш.
Дори на националния ни празник
поругаха пак историята наша,
изроди, продажници се мазнят
на турците и техните събратя.
И с цялата си наглост и безочие
цитират Левски, ала го не чуват,
смисълът променят те нарочно
днес турско е у нас и ни купуват.
Купуват ни, защото ни продават,
продават ни еничарите долни,
кат мравки се множат, унищожават
българската памет най-подмолно.
© Пламен Петков All rights reserved.