12.02.2019 г., 12:17 ч.

България днес 

  Поезия » Гражданска
229 2 1

 

Моето село е днес обезлюдено...

Китни дворове - обрасли в коприва...

Няма ги хората - бедни, отрудени -

други работят на техните ниви.

 

Ах, Демокрацио, дива, бездушна,

жертва принасяш народ и държава!

Ти си на чужди посолства послушна -

нашите земни богатства продаваш!

 

Всяка година строиш магистрали...

Хиляди хора лишаваш от хляба...

Тока от чужди електроцентрали

скъпо продаваш...  народа ти грабят.

 

Джипове мощни - през нашите ниви...

В бази военни - чужди войници...

Млади - в чужбина. Свят да се диви...

а пък на сцена - чалга певици....

 

Имаш програма за две, три години,

Малката пенсия триста да мине...

И обещаваш им райски градини...

а до тогава?... Народа ще гине...

 

Господи, помощ очаква България!...

 

25 април 2018,

7,15 часът

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

      Пристигна Демокрацията и реши да върне заграбените ниви през времето на социализма. Над двадесет години връщахме имотите на бащите  ни. Харчехме пари за делби и нотариални актове... През това време, новите господари, с благословията на държавата, заграбиха имотите ни, без да ни питат, Дават ни милостиня по 10, 15 лева на декар, кръстосват по нивите ни с мощни джипове...  Получават евро фондове помощи, отравят нивите  с торове. Натрупаха богатства, построиха къщи - палати...  Къде е правдата на тази изстрадала Земя!?... Къде и с какво сгрешихме, Господи?...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??