Моето село е днес обезлюдено...
Китни дворове - обрасли в коприва...
Няма ги хората - бедни, отрудени -
други работят на техните ниви.
Ах, Демокрацио, дива, бездушна,
жертва принасяш народ и държава!
Ти си на чужди посолства послушна -
нашите земни богатства продаваш!
Всяка година строиш магистрали...
Хиляди хора лишаваш от хляба...
Тока от чужди електроцентрали
скъпо продаваш... народа ти грабят.
Джипове мощни - през нашите ниви...
В бази военни - чужди войници...
Млади - в чужбина. Свят да се диви...
а пък на сцена - чалга певици....
Имаш програма за две, три години,
Малката пенсия триста да мине...
И обещаваш им райски градини...
а до тогава?... Народа ще гине...
Господи, помощ очаква България!...
25 април 2018,
7,15 часът
© Иванъ Митовъ All rights reserved.