3.10.2021 г., 0:24 ч.

Българският език 

  Поезия » Философска, Гражданска
467 0 1

                              Българският език

 

 

На български говор рядко се чува сега,

друг език е модерен сега тук и по света.

А той българският език е наш, свещен,

от Бога даден ни е, той е благословен!

 

Сега мойте българи са навели своята глава,

друг един език се чува в моята мила страна.

Той не е нашият на Кирил и Методий, братята,

но се чува често, българският пази тишина.

 

И мойте българи са навели своята глава,

не са вече гордите прабългари от някога!

Сега те за хляба водят своята тъжна борба,

ден за ден живеят и побеляват в свята тъга.

 

И нашият род български загива, той се топи,

младите бягат в чужбина, старите умират сами.

Къде отиде българският род, българщината,

брата не е с брат и синовете забравят баща!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??