30.10.2017 г., 12:16 ч.

Българско хоро 

  Поезия » За деца
3006 7 21

Хоро се вие, извива
сред наше село голямо.

Моми и момци игриви
танци ситнят в мегдана.
Ручи ли гайда засмяна,
тънък ѝ кавал приглася,
тамбура в цветна премяна
на тъпан радост привнася.
До снажен юнак, девойка
плитки си змии размятва,
кърши си снага тополка,
а сърце лудо подскача.
Слънце от небо бледнее,
вятър в стобор мълчее,
тропне ли хоро българско
земята в любов немеее.

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??