7.04.2020 г., 1:35 ч.

Бърбън стрийт* 

  Поезия » Друга
371 0 0

 

Бърбън стрийт* 

 

Красиво пъстроцветните балкони

обрамчени с дантели от метал

и впрегнатите с мулета файтони –

рекламен блясък пищно е залял...

 

Премигват тъжно газови фенери

с носталгия по друг, по – хубав свят

и всяко пламъче мъжди, трепери

със много болка в синкавия цвят...

 

Човешките вълни се плискат шумно,

от баровете: джаз и диксиленд,

разголени жени поглеждат блудно

и търсят си поредния  клиент...

 

На улицата своите модели

художници рисуват със пастел –

като в Монмартър, само по – дебели

и повечето с цвят на карамел...

 

Възбуждащо – сумрачни кабарета

със цялата човешка Голота

и задници във порнооперата

въртят се в сексуална свобода...

 

Единствено каубоите ги няма

подгонили разпенени коне

със револверна дива канонада,

че може ли без труп!.. Един поне!..

 

Тя, Улицата весело живее

с безгрижие на застарял бохем,

без мисъл за това: кога над нея

ще прозвучи не джаз, а реквием...

 

...За продан всичко тука е изложено

и те халосва мъжкия хормон

когато млада дама ти предложи

гърдите си от плът и силикон...

 

1981/Ню Орлиънс

Луизиана- USA         

*атрактивна, запазена в стария си вид улица в Ню Орлиънс.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??